HomeNieuwsLifestyleWil je snel zwanger worden? Eet dan geen kaas

Wil je snel zwanger worden? Eet dan geen kaas

Gezond eten is belangrijk, dat weten we. Maar nu blijkt dat voeding ook een grote rol speelt in hoe snel je zwanger geraakt. Dat zeggen onderzoekers van Harvard. Ze stelden een voedingsplan op voor vrouwen die snel aan kinderen willen beginnen. Volgens hen laat je kaas vanaf nu best links liggen. 

In het voedingsplan van de Harvard universiteit vind je extra veel voedingsmiddelen die de vruchtbaarheid bevorderen. Ook wordt er opgelijst wat je beter niet eet.

Geen kaas

Hoop je snel zwanger te geraken? Dan eet je best veel vette vis, walnoten en groenten en fruit. Die voedingsmiddelen zijn niet alleen goed voor de vruchtbaarheid van de vrouw, ook de zaadkwaliteit van de man zou daardoor een boost krijgen. Verder vermijd je best eidooiers en granen verrijkt met vitamine D. Ja, ook kaas laat je volgens het onderzoek beter links liggen. Die lekkernijen zijn niet per se slecht voor de vruchbaarheid, maar helpen doen ze niet.

Begin er op tijd aan

Een dieet is volgens het onderzoek geen magische oplossing voor vruchtbaarheidsproblemen. Er zijn heel veel andere factoren die ook een rol spelen, zoals leeftijd en gezondheid. Of cafeïne en alcohol een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen, kunnen de onderzoekers niet met zekerheid zeggen.

 

Het bericht Wil je snel zwanger worden? Eet dan geen kaas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels