HomeNieuwsLifestyleTips voor de eerste ontmoeting met je schoonouders

Tips voor de eerste ontmoeting met je schoonouders

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lang je al in een relatie zit. Een eerste kennismaking met je schoonouders kan voor heel wat stress zorgen. 

Wanneer je de eerste keer kennis maakt met de ouders van je partner, kun je je nogal ongemakkelijk voelen. Hier zijn enkele tips om die ontmoeting vlot te laten verlopen.

Wees enthousiast

Als je kan, ga dan in op de eerste uitnodiging die je van hen ontvangt. Op die manier toon je dat je enthousiast bent om de familie van je partner te leren kennen.

Bied je hulp aan

Vraag of je kan helpen bij het klaarmaken van het eten of het afruimen van de tafel. Zo laat je zien dat je hardwerkend en behulpzaam bent.

Kom niet met lege handen aan

Breng een kleine attentie mee. Dag mag iets simpel zijn en hoeft niet veel te kosten, zoals een bloemetje of doosje pralines.

Doe je research

Pols op voorhand eens bij je partner naar de hobby’s of interesses van zijn ouders. Zo heb je al een aantal gespreksonderwerpen achter de hand.

Wees voorzichtig met de complimentjes die je geeft

Complimentjes geven mag altijd. Mensen vinden het fijn om te horen dat hun eten lekker is of dat ze de living leuk hebben ingericht. Clichés zoals ‘Ik zie waar uw dochter haar goede looks vandaag haalt’, laat je best achterwege.

Wees matig met alcohol

Drink bij je eerste ontmoeting niet teveel alcohol. Je een beetje moed indrinken, kan geen kwaad, maar overdrijf hier niet in.

Hou het gesprek luchtig

Probeer serieuze of controversiële onderwerpen, zoals politiek of religie, te vermijden. Dergelijke thema’s zijn immers voer voor verhitte discussies.

Het bericht Tips voor de eerste ontmoeting met je schoonouders verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels