HomeNieuwsLifestyleWhatsApp komt met vakantiemodus

WhatsApp komt met vakantiemodus

Word jij ook wel eens gek van die eeuwige stroom aan WhatsApp berichtjes? WhatsApp werkt aan een functie waarbij gearchiveerde chats met nieuwe berichten niet meer omhoog springen.

Je kent het vast wel. Je hebt eindelijk tijd om een boek te lezen op het strand. Toch grijp je de hele tijd naar je telefoon, want er komen de hele dag WhatsAppjes binnen. Vrienden die hun uitgaansfoto’s delen, een collega die ineens van alles wil weten en ondertussen wordt er ook nog een verjaardagsapp aangemaakt voor de ‘verjaardag van oma’. En zonder dat je het door hebt zit je toch weer een uur op je telefoon. Met de vakantiemodus moet daar verandering in komen.

Bètaversie

Volgens de site WABetaInfo is WhatsApp bezig met een bètaversie. De ‘vakantiemodus’ moet ervoor zorgen dat gearchiveerde chats gearchiveerd blijven. Op dit moment werkt dat nog niet zo. Zelfs als chats gearchiveerd worden, komen ze bij nieuwe berichten weer omhoog. Dat maakt het tijdens vakanties moeilijk om te ontsnappen aan bijvoorbeeld drukke werkchats.

Bolletje

Ook komt WhatsApp met een stille modus, waarbij het bolletje voor nieuwe berichten op het app-icoontje van WhatsApp kan worden uitgezet voor chats die op de stand stil staan. Ook dit was tot nu toe nog niet mogelijk. De functie werkt al op nieuwe Android-toestellen, waar het onderdeel is van systeemfunctie Silent Mode.

Trend

Beide nieuwe functies passen in de trend van de niet-storen functies die Apple en Google in hun systemen bouwen. Gebruikers kunnen steeds beter zelf regelen wanneer zij door hun telefoon gestoord willen worden. Daarnaast krijgen gebruikers steeds meer inzicht in hoeveel tijd ze in apps doorbrengen. Het is nog niet bekend wanneer de Vakantiemodus aan WhatsApp wordt toegevoegd.

Het bericht WhatsApp komt met vakantiemodus verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels