HomeNieuwsLifestyleWhatsapp en Facebook Messenger winnen nog aan populariteit

Whatsapp en Facebook Messenger winnen nog aan populariteit

Apps waarmee via het internet berichten kunnen worden verzonden, winnen nog altijd aan terrein in ons land. In 2016 gebruikte 68% van de consumenten apps zoals Facebook Messenger, WhatsApp of Skype. Dit jaar steeg dat aantal naar 85%. Dat blijkt uit de jaarlijkse consumentenenquête van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) bij 1.214 gebruikers tussen 15 en 74 jaar.

Het rijk van de sms komt dichter en dichter bij zijn einde. Steeds vaker gebruiken we berichtenapps zoals Whatsapp, Facebook Messenger of Skype om berichten te versturen. Zo’n 85% van de Belgen gebruikt zo’n programma’s, terwijl dat twee jaar geleden nog 68% was, blijkt uit een rondvraag van het BIPT.

Het gebruik van mobiel internet nam op twee jaar toe van 51 naar 67%. En wordt internettelevisie nu al door 28% gebruikt, dan was dat in 2016 nog maar 18%.

Dienstverlening telecom kan beter

De consumenten zijn over het algemeen matig tevreden met de tarieven van de verschillende diensten (bundels, vaste telefonie, mobiele telefonie, internet) bij hun operatoren, met scores tussen 3,1 en 3,3 op 5. De dienstverlening scoort nog iets hoger, tussen 3,3 en 3,6 op 5. Het gaat dan bijvoorbeeld over het respecteren van de consumentenrechten, de informatie die operatoren geven en de betrouwbaarheid van de facturatie.

Ongeveer de helft van de gebruikers vindt dat het betrekkelijk makkelijk is om de prijzen of de diensten aangeboden door de verschillende operatoren te vergelijken. Daarentegen kent slechts 17% de prijsvergelijker www.bestetarief.be van het BIPT. Het instituut lanceert in het najaar een informatiecampagne om de prijsvergelijker meer bekendheid te geven.

Het bericht Whatsapp en Facebook Messenger winnen nog aan populariteit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels