HomeNieuwsLifestyleStarbucks opent voor het eerst vestiging in Italië

Starbucks opent voor het eerst vestiging in Italië

De koffiezaken van Starbucks beginnen stilaan een aanknopingspunt te worden voor als je verdwaalt. In elk land en elke grootstad zijn er verschillende vestigingen te vinden. Behalve in koffieland Italië. Maar daar komt nu een einde aan.

De keten werd in 1971 opgericht en is 47 jaar later in maar liefst 78 landen actief, waaronder in Europa. Maar in Italië kregen ze lang geen voet aan wal, tot nu. De Amerikaanse koffieketen heeft een zaak geopend in Milaan. Zelfs noemen ze het “de allermooiste Starbucks ter wereld”. Barista’s kunnen naar hartenlust cappuccino’s drinken in een 2.300 vierkante meter grote zaak. Behalve koffie, worden er ook koffiecocktails geserveerd. “Het moet een totaalbeleving worden”, aldus een woordvoerder. Met de nieuwe vestiging willen ze vooral 18- tot 34-jarigen aantrekken. “Vroeger kregen mensen een energieboost van een espresso, nu geven klanten geven om de kwaliteit en de ervaring”, zegt marktonderzoeker Matteo Figura.

Droom die in vervulling gaat 

Voor de in juni afgetreden topman Howard Schultz is de vestiging in Milaan een droom die in vervulling gaat.  “Sinds ik in 1993 naar Italië ging, ben ik gefascineerd door hun koffie”, aldus de topman in mei. “We willen de Italianen niet schofferen, we willen gewoon tonen wat we geleerd hebben van hen”.

 

Het bericht Starbucks opent voor het eerst vestiging in Italië verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels