HomeNieuwsLifestyleWetenschappers ontdekken waarom mensen in een relatie vreemdgaan

Wetenschappers ontdekken waarom mensen in een relatie vreemdgaan

Is het mogelijk om aan iemand te zien of hij of zij zal vreemdgaan of zijn er bepaalde eigenschappen die meer gelinkt zijn aan ontrouw? Wetenschappers aan de universiteit van Queensland deden er onderzoek naar en kwamen met enkele verrassende conclusies naar buiten. 

Hoewel de meeste koppels nog steeds streven naar een monogame relatie, lopen er toch elk jaar relatie’s stuk omdat één van de twee partners vreemdgaat. Volgens wetenschappers aan de universiteit van Queensland zijn er bepaalde factoren waardoor sommige mensen sneller nieuwe horizonten zullen opzoeken dan anderen.

De studie die werd gepubliceerd in British Journal of Psychology ontdekte dat impulsieve mensen sneller hun partner bedriegen. Ze zouden dit doen omdat ze simpelweg niet stilstaan bij de gevolgen van hun acties en een onmiddellijke emotionele en fysieke bevrediging willen.

Veel partners 

Ook mannen en vrouwen met veel bedpartners zouden het niet zo nauw nemen met echtelijke trouw. Doordat ze veel seksuele ervaring hebben, zijn ze sneller geneigd met iemand te flirten en hebben ze ook geen moeite om iemand te versieren. Niet zo verrassend: wanneer mensen bedrog plegen is dit vanwege een emotioneel gebrek in de relatie en bepaalde behoeften die ontbreken. De onderzoekers willen toch afsluiten met een positieve noot. Ook al zou je bedrogen worden, het kan ook positief uitdraaien. Mensen die nadien een nieuwe relatie aanknopen, hebben hier vaak een les uit geleerd en zijn daardoor betere en stabielere partners.

Het bericht Wetenschappers ontdekken waarom mensen in een relatie vreemdgaan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels