HomeNieuwsLifestyle5 redenen waarom een kat in huis je gelukkig maakt

5 redenen waarom een kat in huis je gelukkig maakt

Het is al lang geen geheim meer dat een huisdier mensen comfort en steun bieden. Daarom zijn katten zo geliefd als gezelschapsdier. Hieronder de vijf voornaamste redenen waarom een poes in huis je gelukkig zal maken. 

Therapeutisch gespin 

Het zacht gebrom van een kat is niet alleen rustgevend, het is ook therapeutisch. Voor sommige mensen kan het zelfs helend werken na een moeilijke periode.

Ze zijn goed voor je hart

Door het regelmatig aaien van je kat, zou je stressgehalte aanzienlijk dalen. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat kattenbaasjes tot 36% minder kans op een hartaanval, dan zij die een hond in huis hebben. Of de veeleisendheid van de honden er voor iets tussen zit, is niet geweten.

Je hebt een trouwe vriend in huis 

Katten leven gemiddeld 15 jaar en zijn erg loyaal aan hun baasje. Ze doen niets liever dan je ’s ochtends en ’s avonds te begroeten en tussendoor overal in huis te volgen. Oké, ze zijn af en toe een beetje koppig, maar diep vanbinnen kunnen ze eigenlijk niet zonder jou.

Ze leren je genieten 

De kleine tijgers zijn echte meesters van het relaxen en daar kunnen we als baasje nog iets van leren. Ze slapen graag en liefst heel de dag door. Als ze ergens geen zin in hebben dan doen ze het ook niet. Hun leventje staat in het teken van het nu, geen greintje stress te bespeuren.

Ze zijn zelfstandig 

In tegenstelling tot een hond kunnen poezen zich alleen amuseren. Ze kunnen via het kattenluikje naar buiten en een muis vangen. Ze zijn van niemand afhankelijk en kunnen perfect hun mannetje staan. Weer een les geleerd.

Het bericht 5 redenen waarom een kat in huis je gelukkig maakt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels