HomeNieuwsLifestyleWetenschappelijk bewezen. Van kaas zou je afvallen

Wetenschappelijk bewezen. Van kaas zou je afvallen

Kaas zit al jaren in een strafhoekje. Je zou er dik van worden en het is slecht voor de cholesterol. Niets van waar. Volgens wetenschappers zou het je zelfs kunnen helpen met afvallen. 

Uit een Iers onderzoek blijkt dat eerdere vooroordelen onterecht zijn. Mensen die vaak kaas eten hebben niet een hogere cholesterol en zijn ook niet dikker als mensen die normale porties kaas eten. In tegendeel, ze zouden juist een lagere BMI hebben.

De wetenschappers waren zo gefascineerd hierdoor dat ze besloten er een paper over te schrijven. Ze bestudeerden 1500 volwassenen. Deze groep mensen moesten vier dagen een dagboek bijhouden over wat ze aten en ze moesten ook vermelden als ze zuivelproducten aten. Nadien werden hun bloed gecontroleerd op cholesterol. Ze ontdekten dat deelnemers die veel zuivel aten over het algemeen slanker waren dan zij die weinig zuivel aten. De kaasliefhebbers hadden ook wel last van neveneffecten zoals lage bloeddruk en ze aten ook meer verzadigde verzetten. Wat gek genoeg weer niet leidde tot een hoge cholesterol.

Eetpatroon 

Het volstaat niet om naar de individuele producten te kijken. Wat een invloed heeft op ons metabolisme, is ons algemeen voedselpatroon”, aldus Dokter Emma Feeney, Food for Health Ireland’s programma manager.

Het bericht Wetenschappelijk bewezen. Van kaas zou je afvallen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels