HomeNieuwsLifestyleWeet je nog altijd niet hoe je een mondmasker draagt? Deze hond...

Weet je nog altijd niet hoe je een mondmasker draagt? Deze hond toont het goede voorbeeld

Nu het coronavirus weer volop aan een opmars bezig is, hoort een mondmasker dragen steeds meer bij de dagelijkse realiteit. In winkels, op het openbaar vervoer, op het werk… Er zijn talloze scenario’s waarin we onze mond en neus moeten bedekken. Maar laat daar nu net het schoentje wringen.

Het lijkt misschien moeilijk te geloven, maar de realiteit liegt er niet om: nog steeds zijn er een hele hoop mensen die niet lijken te weten hoe ze hun mondmasker moeten dragen. Of ze doen alsof of het écht niet weten, is ons niet duidelijk, maar zeker is wel dat daar iets aan veranderd moet worden. Overheden en bedrijven hebben elk hun eigen manier om het correct dragen van een mondmasker te promoten, maar een Britse apotheker heeft wellicht de origineelste manier gevonden.

Hond met masker

Net als wij was ook apotheker Gwawr Davies-Jones uit Barry verwonderd over hoeveel mensen hun mondmasker niet opzetten zoals het hoort. Hij kwam daarop met een grappig idee dat hen op een ludieke, maar duidelijke manier zou uitleggen hoe het dan wel moet. Daarvoor deed hij een beroep op de Cocker Spaniel Oakley, die een mondmasker op kreeg en vervolgens aan een hele fotoshoot werd onderworpen. Het resultaat mag er wezen en het concept blijkt ook aan te slaan. Intussen werd de Facebookpost meer dan 12.000 keer gedeeld. Nu nog hopen dat de boodschap ook overkomt!

We’ve had a professional trainer in to show you the dos and donts of how to wear a face mask properly.   (Thank you Oakley).

Geplaatst door High Street Pharmacy, Barry op Donderdag 8 oktober 2020

Het bericht Weet je nog altijd niet hoe je een mondmasker draagt? Deze hond toont het goede voorbeeld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels