HomeNieuwsLifestyleWe verkeren twee jaar van ons leven in katertoestand

We verkeren twee jaar van ons leven in katertoestand

Een avondje uitgaan met vrienden is fijn, maar de dag erna is dat vaak wat minder. Al die drankjes zorgen ervoor dat je met een bonkend hoofd en een maag die overhoop ligt in bed moet blijven. Of – nog erger – dat je je uiterste best moet doen om je katerhoofd te verbergen voor je baas. En al lijkt een kater eerder uitzonderlijk, uit nieuw onderzoek blijkt dat we gemiddeld maar liefst twee jaar van ons leven in katerland verkeren.

Je kent het wel. Je vrienden vragen of je mee naar café gaat om er “eentje te drinken”. Je denkt eerst terug aan de vorige keer, toen je door die letterlijk misselijkmakende kater twee dagen aan je bed gekluisterd was. Om je vervolgens te realiseren dat een avondje met vrienden toch wel heel leuk is. Uiteindelijk besluit je om mee te gaan, maar “het blijft bij een pintje”. Dat goede voornemen laat je al snel vallen en het hele scenario herhaalt zich.

724 dagen

Op zich is een kater van tijd tot tijd natuurlijk niet zo erg, maar je zou je verbazen over hoe veel dagen van je leven je eraan verliest. Volgens een rondvraag van het Britse vitaminemerk C Healthspan Ruby Effervescent bij 2.000 volwassenen blijkt dat we gemiddeld 724 dagen in ons leven een kater hebben. Een snelle rekensom leert ons dat we dus zo’n twee jaar van ons leven in katerland verkeren – niet niks. Misschien moet je je volgende keer dus echt eens aan je goede voornemen houden en het houden bij één alcoholisch drankje.

Het bericht We verkeren twee jaar van ons leven in katertoestand verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels