HomeNieuwsLifestyleAlleen eten is goed voor de lijn

Alleen eten is goed voor de lijn

Voor veel mensen is een dinertje alleen nogal afschrikwekkend, maar andere genieten net van het welgekomen rustmoment. Kaarsjes aan, muziekje op en je bent helemaal klaar voor een tête-à-tête met jezelf. Je vrienden zullen je misschien raar bekijken wanneer je erover vertelt, maar vanaf nu heb je nog een extra reden om fier te zijn op je “rare” gewoonte.

Alleen eten wordt steeds minder taboe en dat is goed nieuws voor je lijn. In het verleden heb je ongetwijfeld weleens gemerkt dat je dieet minder vlot verloopt wanneer je met vrienden aan tafel zit. Heb jij net besloten dat je geen dessert neemt, besluiten zijn om een chocolade moelleux te bestellen. Niet zo effectief. Dan kan je beter in je eentje gaan dineren.

Hoe meer zielen, hoe meer eten

Tot die conclusie kwam ook de Amerikaanse psycholoog John de Castro. Aan de hand van verschillende studies besloot hij dat hoe meer mensen er aan tafel zitten, hoe meer we eten. Eet je met twee? Dan speel je 35% meer binnen dan wanneer je in je eentje tafelt. En dat cijfer loopt op naarmate er meer mensen rond de tafel zitten. Ben je met vier, dan eet je 75% meer en vanaf zeven personen loopt dat cijfer op tot de volle 100%. Dat is natuurlijk geen probleem als je voornamelijk groenten en fruit naar binnen speelt, maar eerlijk is eerlijk, meestal is dat niet het geval. Wil je op je lijn letten, dan is een solodiner de beste optie – al is overdreven dieetgedrag ook geen goed idee.

Het bericht Alleen eten is goed voor de lijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels