HomeNieuwsLifestyleWaarom het geen goed idee is om als vrouw een orgasme te...

Waarom het geen goed idee is om als vrouw een orgasme te faken

Klaarkomen tijdens seks is voor veel vrouwen allesbehalve een evidentie. Een spetterend orgasme faken om je partner te plezieren kan dan verleidelijk zijn, maar het is allesbehalve een goed idee. En wel hierom. 

1. Je grijpt naast de gezondheidsvoordelen

Seks is gezond, maar dan toch vooral als je lekker klaarkomt. Tijdens een orgasme komen onder meer dopamine, endorfine en oxytocine vrij, wat alleen maar positieve gevolgen heeft: je slaapt beter, voelt minder pijn, kan je beter concentreren en geniet van een betere afweer, om nog te zwijgen van het euforische gevoel dat ermee gepaard gaat. Niets van dat alles als je alsof doet.

2. Hij leert er niks van

Door klaar te komen stuur je een signaal naar je partner: dit vind ik lekker. Een attente partner zal daarop letten en proberen om je in de toekomst hetzelfde genot te bezorgen. Als je alsof doet, leert hij helemaal niets bij en ben je geen stap dichter bij een écht hoogtepunt.

3. Je verpest het voor iedereen 

Als je je partner foute reflexen aanleert, verpest je het niet alleen voor jezelf. Je zadelt hem ook op met een hele hoop foute veronderstellingen over hoe het vrouwelijke lichaam werkt, wat zijn toekomstige partners niet bepaald ten goede zal komen. Zeker in combinatie met een flinke dosis porno raken mannen zo hopeloos in de war, en je kan ze het amper kwalijk nemen.

4. Het is oneerlijk

Tenzij je Meg Ryan heet is de kans groot dat je partner er vroeg of laat achterkomt dat je alsof doet. Dat kan zijn ego behoorlijk kwetsen. Je geeft hem namelijk het gevoel dat jullie seksleven één grote leugen is.

5. Jouw genot is even belangrijk

Door alsof te doen stuur je als onderliggende boodschap dat jouw genot niet zo belangrijk is. Dat je niemand tot last wil zijn. Zo ontzeg je niet alleen jezelf plezier, je geeft je partner ook niet de kans om je genot te verschaffen. Op termijn bestaat zelfs het risico dat je alle zin in seks verliest, met alle gevolgen vandien.

Bron: Metro

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels