HomeNieuwsLifestyleVolgens onderzoekers brengen tieners liever tijd door met familie dan dat ze...

Volgens onderzoekers brengen tieners liever tijd door met familie dan dat ze seks hebben

“De jeugd van tegenwoordig” wordt soms wel eens gezegd. Maar als we Britse onderzoekers mogen geloven zijn deze nog nooit zo braaf geweest. Zo zouden tieners liever tijd bij hun familie doorbrengen, dan bij hun lief. 

Jongeren tussen 16 en 18 jaar zijn niet alleen maar bezig met zichzelf, feestjes, drugs en seks. Integendeel. Ze willen juist betekenisvolle dingen doen in hun leven, tijd doorbrengen met familie en vrienden en gezelschapsspelletjes spelen. Tot die conclusie kwam de British Pregnancy Advisory Service. Volgens hun zijn er nog nooit zo weinig tienerzwangerschappen geweest.

Alcohol is passé 

Voor het onderzoek werden 1000 jongeren bevraagd. Daaruit bleek dat er veel minder gedronken werd dan gedacht. 24 % van de tieners had zelfs nog nooit gedronken en 2/3 had ook nooit seks gehad. Sociale contacten, familie en academische resultaten waren dan weer wel belangrijk voor de adolescenten.

Economische hindernissen 

Hebben jongeren dan geen interesse in het uitgaansleven? Volgens Katherine O’Brien, hoofd van de researchafdeling bij BPAS is het niet zo eenvoudig. “De huidige generatie tieners beseft dat het leven veel moeilijker is. Ze moeten harder studeren voor minder loon en minder werkzekerheid. Ze hebben daardoor dus ook minder tijd voor zaken als uitgaan en liefde. Ze zijn dus selectiever met wie ze omgaan.”

Het bericht Volgens onderzoekers brengen tieners liever tijd door met familie dan dat ze seks hebben verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels