HomeNieuwsLifestyleVliegen op je eten zijn dan toch niet zo vies

Vliegen op je eten zijn dan toch niet zo vies

Nu de zomer eraan komt, eten we vaker buiten. De rondzoemende bijen en vliegen nemen we er dan maar bij. Maar kan je je bord nog verder leegeten wanneer een vlieg erop gezeten heeft? Volgens de wetenschap kan dat in de meeste gevallen wel.

Vliegen zijn steeds op zoek naar voedsel en komen vaak bij ons terecht. Wat de diertjes daar precies doen, legt Dana Nayduch uit aan nieuwssite Tonic Vice. Ze is moleculair bioloog bij het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Blijkt nu dat vliegen op ons eten niet zo vies zijn als we denken.

Speeksel

“Wanneer een vlieg een oppervlak met lekker eten gevonden heeft, spuugt hij. Het dier heeft namelijk geen tanden en het speeksel maakt het voedsel vloeibaar. Zo kan hij de brei opzuigen en inslikken”, legt Nayduch uit. Met een vlieg op je bord loop je daarnaast ook het risico dat hij zijn grote boodschap op jouw middagmaal doet. Niet heel smakelijk dus.

Bacteriën

Wat voor gevolgen de komst van de vlieg heeft, hangt af van waar hij voordien geweest is. Heeft hij er al een bezoekje aan een vuilnisbak of hondenstront opzitten? Dan is de kans groot dat het insect die bacteriën meebrengt naar jouw bord. Toch moet je niet panikeren wanneer je een vlieg op je eten ziet zitten. Tegen gewone bacteriën is ons lichaam namelijk goed bestand door de vele microben die we dagelijks binnenkrijgen. Enkel wanneer je net naast een vuilnisbak zit en je de vlieg lang op je eten laat zitten, kunnen schadelijke bacteriën zich verspreiden.

Het bericht Vliegen op je eten zijn dan toch niet zo vies verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels