HomeNieuwsLifestyleVijf weekendtips om de kerstvakantie te vieren

Vijf weekendtips om de kerstvakantie te vieren

Heb je geen flauw idee wat je dit weekend gaat doen? Laat je dan inspireren door deze weekendtips.

Mechelen in vuur en vlam

22/12

Koud? Haast je dan snel naar Mechelen, want de Dijlestad staat dit weekend in vuur en vlam – letterlijk. Volg doorheen het centrum een fonkelend parcours vol sfeervolle vuuracts en gezellig winterse vertellingen. Het vuurfeest kent zijn slot met een spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling op de Grote Markt, gepresenteerd door het internationale gezelschap Theater Tol. Dan nog een tochtje langs de kerstmarkt, een rondje op de schaatsboot en een drankje in de winterbar, en je krijgt het ongetwijfeld bloedheet.

mechelenhoudtjewarm.be

The Christmas Show

23/12

De Lotto Arena in Antwerpen is deze zondag het decor voor het warmste kerstfeest van het land, en alle essentiële ingrediënten zijn aanwezig. Melig kerstverhaal: check. Sterrencast: check. Liveband en kinderkoor: check. Betoverende dansers: Check. Onder andere Tinne Oltmans, Ian Thomas, Wim Soutaer, Sylvie de Bie en Paul Michiels tekenen present voor dit kerstspektakel, dat in Nederland al telt als kersttraditie en nu voor het eerst naar België komt. Onvergetelijke avond voor de hele familie: dubbelcheck.

deepbridge.be

Wintercircus

21/12 – 22/12

Leuven trekt de kerstvakantie op gang met een reeks circusvoorstellingen voor jong en oud. Vanavond pik je nog Cerebro mee: mentalist Kurt Demey roert in je brein en laat je nieuwe lichamelijke en geestelijke mogelijkheden ontdekken. En zaterdagavond is er nog Spiegel im Spiegel, waarin zes artiesten je een bijzonder universum voorspiegelen. Dans, theater, circus en beeldende kunst komen samen in een poging om de werkelijkheid onderuit te halen en menselijke kwetsbaarheid te tonen.

(c) Arthur Ancion

30cc.be

Kerstconcert in Carolus Borromeus

21/12 – 22/12

De prachtige, barokke Carolus Borromeuskerk in Antwerpen vormt naar goede gewoonte het schitterende kader voor het traditionele kerstconcert van het Antwerp Symphony Orchestra. Het doorgaans al indrukwekkende orkest komt nog beter tot zijn recht in de prachtige kerk, en dan zwijgen we nog over de onovertroffen sopraan van Lore Binon. Dirigent en orgelist Richard Egarr leidt het geheel in goede banen, jij hoeft alleen maar achterover te zakken in je kerkstoel en te genieten. Bach, Händel en Mozart klonken nog nooit zo goed.

antwerpsymphonyorchestra.be

Winterland

nog tem 6/1

Rond deze tijd van het jaar vind je op elke straathoek een kerstmarkt. Keuzestress? Wij geven alvast een suggestie: Winterland in Hasselt, ongetwijfeld welbekend onder liefhebbers van kerstpret. Want hier vind je werkelijk alles wat je zoekt: de obligate glühwein, pannekoeken en kitscherige kerstversiering, jazeker. Maar ook een gigantische overdekte schaatsbaan, een übergezellige winterbar en zelfs een kerstig spookhuis. Én – kers op de kerststronk – het huis van de echte kerstman.

winterland.be

Het bericht Vijf weekendtips om de kerstvakantie te vieren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels