HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een uitbundig weekend

Vijf tips voor een uitbundig weekend

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Wij helpen je alvast op weg met deze weekendtips.

SPARKLE

26/1

Het is alweer tijd voor de zesde editie van SPARKLE in Gent, het grote LGBTQ-feest van çavaria. Tijdens een wervelende show blikken verschillende prominenten, artiesten en andere straffe mannen en vrouwen terug op de hoogtepunten van het voorbije jaar en worden meteen ook de çavaria Awards uitgereikt. Daarna dans je de nacht tegemoet op de afterparty met een optreden van House of Lux en dj-sets van onder andere Ilse Liebens. En er is een glitteratelier, dat spreekt voor zich.

sparkle-event.be

Chambres d’O

26/1 > 27/1

Tijdens Chambres d’O sluiten de cultuurhuizen van Oostende hun deuren en gaan ze op zoek naar andere deuren, die voor een keer wél opengaan. Dit is namelijk een festival zonder podium of schouwburg: in plaats daarvan nestelen artiesten en publiek zich gezellig in gastvrije huiskamers in heel de stad. Theater, dans, muziek, literatuur, film, beeldende kunst: alles wat in een woonkamer past (liefst met nog wat toeschouwers erbij) is welkom. Stippel zelf je parcours uit doorheen de stad en ontdek de intiemste performances die je ooit zag, puur en eerlijk en ontdaan van alle opsmuk en decor.

chambresdohuiskamerfestival.be

Wintervonken

25/1 > 26/1

Dit weekend houd je het in Brugge warm met mysterieuze voorstellingen en installaties, stemmige livemuziek en een vurig winterterras. Installeer je bij de gigantische vuurschaal, tussen de reuzenfakkels en vuurbomen, en laat je verwonderen. Er zijn voorstellingen, zingende kachels, video-installaties en een piepklein museum. En als al die warmte nog geen blos op je wangen tovert, dan is er ook de enige echte wereldkampioen complimentjes geven om daarvoor te zorgen. Alleen nog een kopje soep of een speciale warme chocolademelk erbij – of een verfrissend pintje, voor het evenwicht – en je warme winteravond is compleet.

Thomas Leonard / Reporters Agency

wintervonken.be

STORMOPKOMST

27/1

Zondag, rustdag? Niet als het van STORMOPKOMST afhangt. Dat vrolijke familiefestival neemt op tijd en stond een cultuurhuis over met de leukste voorstellingen, workshops en films, en met heel veel knuffels en speelgoed. Deze zondag aan de beurt: Westrand in Dilbeek. Geef wegkwijnend speelgoed een nieuw leven, bewonder een prachtige muzikale windmoleninstallatie, verken de wonderlijke wereld van knuffels en duik in een bak met 300 speelgoedhondjes. Bovendien stoot je in alle hoeken van het gebouw op films, spelletjes en andere verrassingen. Dat is een zondag wel besteed.

Big bears cry too

stormopkomst.be

Week van de klank

nog t.e.m. 10/2

De week van de klank wil je kennis laten maken met geluid in al zijn vormen, en dit jaar staat vooral de link tussen beeld en geluid centraal. Zondag is bijvoorbeeld volledig gewijd aan filmmuziek: in Flagey in Brussel geniet je van filmconcerten en worden er heel wat stomme films verklankt. Maar je kan ook uiterst zeldzame instrumenten zoals de piano viole ontdekken, muzikale sculpturen bewonderen, luisteren naar een panorama van radiodrama, of een van de vele andere geluidservaringen beleven. Klinkt alvast goed!

Times Nothing (c) Diederik Caps

deweekvandeklank.be

 

Het bericht Vijf tips voor een uitbundig weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels