HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een acrobatisch weekend

Vijf tips voor een acrobatisch weekend

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Met deze tips zal je je niet vervelen!

Het Groot Verlof

nog t.e.m. 11/8

Leuven viert ook deze zomer Het Groot Verlof met een programma vol zomerse concerten, frisse drankjes en ander leuks. Er is een openluchtcinema op verschillende plekken in de stad, een  ZoMerbar op het dak van Museum M, een park vol foodtrucks en dj’s en heel wat kinderanimatie. Het startschot van het zomerfestival wordt gegeven met de eerste van drie avonden Beleuvenissen: gratis optredens op verschillende pleinen in de stad. Onder andere De Mens, Warhola, Dr Lektroluv en Tessa Dixson zorgen vanavond voor sfeer en muziek op de Grote Markt, de Oude Markt, de Vismarkt en het Hogeschoolplein.

hetgrootverlof.be

Ostend Beach Festival

12/7 – 14/7

Geen festivalweide dit weekend in Oostende, wel een festivalstrand: Ostend Beach Festival is aan zijn tiende editie toe en dat wordt gevierd met een extra indrukwekkende line-up. Het wordt een strandfeest buiten alle proporties, met vier gloednieuwe podia en muziek en beats voorzien door onder andere Lil Kleine, Faithless, Black Mamba, Butch en Marco Bailey. Drie dagen lang dansen met een cocktail in de hand en je voeten in het zand: zomerser zal het dit weekend niet worden.

Foto S. Dinneweth

ostendbeach.be

Bravo! Meneer Bruegel

nog t.e.m. 1/9

Met de tentoonstelling ‘De wereld van Bruegel’ brengt Bokrijk je dit jaar terug naar de tijd van de Vlaamse Meesters. Tijdens de zomervakantie is er naast het Bruegelparcours in het openluchtmuseum ook iedere dag een toneelvoorstelling in openlucht: Bravo! Meneer Bruegel. Theatergezelschap Laika transporteert je naar Bruegels meest bekende schilderij, De strijd tussen Carnaval en Vasten, met theater naar het voorbeeld van de rederijkers van weleer. Verwacht je aan een grappig spektakel dat de mens toont zoals hij is: dansend, drinkend, etend, spelend, klagend, spottend…

weekend Bokrijk
Foto K. Michiels

bokrijk.be

Cirque Plus

12/7 – 14/7

Eén keer per jaar zwaaien de poorten van het Grootseminarie in Brugge open voor het grote publiek. En niet alleen voor het grote publiek: ook voor de circusartiesten uit binnen- en buitenland die op Cirque Plus hun beste kunstjes komen tonen. Elke dag vinden zeven voorstellingen plaats in de grote tuin van het Grootseminarie, en zes – meer intieme – voorstellingen op binnenlocaties in de buurt. Een bloemlezing uit het programma: een houten plaat op een zee van ballonnen, een acrobaat op een vloer vol muizenvallen, een knap staaltje trapezewerk en een in bubbelplastic gehulde waaghals die van een stelling duikt. Komt dat zien!

Foto T. Leentjes

cirqueplus.be

Midis-Minimes

nog t.e.m. 31/8

Midis-Minimes laat je tijdens de zomervakantie iedere weekdag proeven van een stukje klassieke muziek. De concerten beginnen steeds om kwart over twaalf in het Koninklijk Conservatorium in Brussel en duren 35 minuten: ideaal voor een culturele middagpauze. Vanmiddag word je door het Roeland Hendrikx Ensemble getrakteerd op traditionele Joodse klarinetmuziek, de volgende weken voorzien onder andere Florian Noack, Diana Baroni Trio, Quatuor A’dam en Sonico de middag van een streepje muziek.

Foto Roeland-Hendrikx ensemble

midis-minimes.be

Het bericht Vijf tips voor een acrobatisch weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels