HomeNieuwsLifestyleVijf festivals voor wie niet naar Rock Werchter of Couleur Café gaat

Vijf festivals voor wie niet naar Rock Werchter of Couleur Café gaat

Heb jij geen ticket voor Couleur Café of Rock Werchter? Ook dan kan je genieten van een gezellige festivalsfeer en een streepje muziek.

AlbaNova

30/6

Midzomerfestival AlbaNova serveert deze zondag oude en nieuwe klassieke muziek in de pittoreske omgeving van de Landcommanderij van Alden Biesen. Zowel jonge als getrainde oren zijn welkom: geniet van concerten in openlucht of in verborgen hoekjes, schuif met het hele gezin aan voor een familievoorstelling of leef je uit met een van de klankinstallaties. Tussen al die hemelse klanken door is het bovendien ook heerlijk luieren in het gras, rustig wandelen over het domein of smakelijk picknicken in de Engelse tuin.

Foto Wouter Van Vaerenbergh

albanovafestival.com

Kunstenfestival Watou

29/6 – 1/9

Watou – Naar jaarlijkse traditie verandert het grensdorpje Watou ook deze zomer in een groot kunstenfestival. Heel wat bijzondere gebouwen in het dorp gooien hun deuren open voor de dichters en kunstenaars die er neerstrijken om een bijzonder kunstenparcours te vormen. Het thema is dit jaar ‘Saudade – niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’: de artiesten tonen je hun interpretatie van dat thema met een reeks uiteenlopende kunstwerken en performances. Bovendien loop je overal poëzie tegen het lijf en kan je je keuze maken uit de gevarieerde Zomerzinnen – prikkelende workshops, lezingen en optredens.

Megrant – Tinka Pittoors

kunstenfestivalwatou.be

Zomer van Antwerpen

nog t.e.m. 1/9

Zomer van Antwerpen is een festival dat de hele zomer lang op de meest onverwachte plekken in Antwerpen opduikt. Op het programma: muziek uit alle windrichtingen (en in alle wijken van de stad), en een reeks uiteenlopende dans-, theater- en circusvoorstellingen op bijzondere plekken, van leegstaande gebouwen tot gewoon in open lucht. Maar vooral heel veel gezelligheid: in de Zomerbar kan je terecht voor frisse drankjes, kermisattracties en blote voeten in het zand, terwijl de Zomerfabriek in Berchem plaats biedt aan de zotste evenementen, van spoken word battles tot muzikale bingoavonden.

Foto Sigrid Spinnox

zva.be

Gent Jazz

29/6 – 9/7

Liefhebbers van de betere jazz moeten komende week in en rond de Gentse Bijloke bivakkeren, want daar bestijgen heel wat nationale en internationale topmuzikanten het podium. Op de affiche prijken ronkende namen als Yann Tiersen, Tom Jones (foto) en Gregory Porter, maar ook jong bloed en te ontdekken talent als STUFF, Jaguar Jaguar en Pentadox. Weinig tijd? Schuif dan aan voor een van de Jazz Lunches en geniet van oorstrelende klanken tijdens  een overheerlijke maaltijd.

AFP / GETTY

gentjazz.com

Brosella Folk & Jazz

13/7 – 14/7

Aan de voet van het Atomium presenteert Brosella Festival volgend weekend een kleurrijk boeket aan frisse jazz en folk. Zaterdag 13 juli is gereserveerd voor folk, met onder andere Alegria e Liberta en Refugees for Refugees. Op zondag 14 juli is vervolgens jazz aan de beurt en bestijgen Butcher Browns, Avishai Cohen en een reeks andere muzikanten het podium. En vergeet de kinderen niet mee te nemen: zij leven zich uit met bouwwerken van bamboe, een workshop Afrikaanse dans, een mobiele spelbibliotheek en een ganzenfanfare.

brosellafestival.be

Het bericht Vijf festivals voor wie niet naar Rock Werchter of Couleur Café gaat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels