HomeNieuwsLifestyleVIDEO. Blinde olifant geniet van privé pianoconcert

VIDEO. Blinde olifant geniet van privé pianoconcert

De bejaarde olifant Lam Duan geniet duidelijk van de melodieën die de Brit Paul Barton uit zijn piano tovert. Barton woont in het olifantenreservaat Elephant World in Thailand waar hij zijn 28 gepensioneerde dieren af en toe op wat muziek trakteert.

In de video vertelt Paul Barton dat hij voor Lam Duan, het vriendelijke en blinde olifantvrouwtje, enkele klassieke muziekstukken zal spelen. Wanneer hij achter zijn piano kruipt, spitst de olifant haar oren en begint ze zachtjes mee te wiegen op de muziek.

Onrustig

Ondertussen woont Lam Duan al zes jaar in Elephant World, waar Paul zich ontfermt over zieke en oude olifanten. “Mijn hart brak toen ik haar voor de eerste keer zag. Ze was zo onrustig”, zegt Barton. “Maar wanneer ik muziek voor haar speel, komt ze tot rust.”

Lam Duan werd de eerste twintig jaar van haar leven gebruikt om boomstammen mee te vervoeren en de tien jaren daarna werkte ze als vervoersdier voor mensen. Voor ze naar Pauls reservaat mocht, kon ze al dertig jaar van welverdiende rust genieten.

Het bericht VIDEO. Blinde olifant geniet van privé pianoconcert verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels