HomeNieuwsLifestyleVIDEO. Bibliotheek brengt klassiekers tot leven op Instagram

VIDEO. Bibliotheek brengt klassiekers tot leven op Instagram

De New York Public Library is begonnen met een opmerkelijke reeks op Instagram Stories. De bibliotheek zet literaire klassiekers volledig op het socialemediaplatform. Het werkt ook samen met grafisch ontwerpers om de tekst van prachtige animaties te voorzien.

Onze maatschappij is veranderd. We lezen steeds minder boeken op papier en spenderen meer tijd op het wereldwijde web. Daarvan wil de New York Public Library gebruik van maken om lezen weer populair te maken. De bibliotheek van de Amerikaanse grootstad grijpt daarom naar Instagram. Voortaan zal het volledige boeken op het socialemediaplatform zetten. Daarbij focust de instelling op verhalen die beschouwd worden als klassiekers.

Transformatie voor iedereen

Voorlopig is de keuze op drie boeken gevallen: ‘Alice in Wonderland’ van Lewis Carroll, ‘Het Gele Behang’ van Charlotte Perkins, ‘De Gedaanteverwisseling’ van Franz Kafka. Om de verhalen extra kracht bij te zetten, is de bibliotheek een samenwerking aangegaan met het reclamekantoor Mother. Hun grafische ontwerpers zullen de boeken, en soms zelfs de woorden, tot leven wekken.

De drie boeken werden gekozen omdat ze verschillen van onderwerp en formaat, vertelt Rickert Schnorr, verantwoordelijke voor de digitale media bij de bibliotheek. “Er is ook een thema dat we volgen. Dat startte voor ons bij ‘Alice in Wonderland’, omdat het boek gaat over verandering, over niet weten wat de realiteit is en alles op z’n kop zetten.” De link met de huidige situatie van bibliotheken, die werken in een tijd van smartphoneverslavingen, is makkelijk te maken.

Het bericht VIDEO. Bibliotheek brengt klassiekers tot leven op Instagram verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels