Vind ons op

Zita

Veganistische ouders voor de rechter voor negeren doktersadvies

Lifestyle

Veganistische ouders voor de rechter voor negeren doktersadvies

Een veganistisch stel uit Florida staat terecht voor kinderverwaarlozing, nadat ze hun 5-jarige zoon hadden verhongerd. De twee weigerden een doktersrecept te volgen en gaven hun zoon een veganistisch recept dat ze op het internet hadden gevonden.

De ouders uit Titusville, Julia French en Robert Buskey, waren 20 en 31 jaar oud toen het verontrustende incident in 2019 werd gemeld door WFTV. Toen hun baby werd geboren, woog de kleine ruim 3 kilo, een gezond gewicht. Maar na 5 maanden onder de zorg van zijn ouders te zijn woog de baby amper een halve kilo meer.

Lusteloos 

Gerechtelijke documenten onthulden dat de baby lusteloos bleek te zijn. De toestand was zo ernstig dat zijn ondervoede en uitgedroogde lichaam het zelfs moeilijk vond om de temperatuur en suiker ook te handhaven.

“Op een gegeven moment, toen het kind goed en gezond aan het doen was en aankwam, gebruikte hij een organische formule en zij veranderden die zelf”, aldus rechercheur Lauren Watson van de politie van Titusville.

De politie onthulde ook dat het geen geval was waarin het paar de door de arts aanbevolen formule voor de baby niet kon betalen, maar ze besloten het gewoon te negeren omdat het niet in hun veganistische levensstijl paste.

Aardappelpuree

Wat ze hun baby in plaats daarvan met de lepel gaven, was een soort aardappelpuree, volgens WESH 2.

De beslissing van de ouders om de bevelen van de arts te negeren en het geven van aardappelpuree, had hun baby ondervoed tot het punt waarop zijn huid los was. Zijn ribben waren zichtbaar en zijn ogen diep verzonken in hun kas.

Hebreeuwse religie

Hoewel Julia en Robert naar verluidt ongehuwd waren, bleek dat Julia zichzelf als concubine van Robert noemt. Beiden houden zich aan de principes van een obscure Hebreeuwse religie.

Toen hen werd gevraagd waarom ze hun baby niet het nodige voedsel en de juiste formule hadden gegeven, ondanks dat ze het zich konden veroorloven, gaven ze geen goede red

Het bericht Veganistische ouders voor de rechter voor negeren doktersadvies verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Lifestyle

To Top