Vind ons op

Zita

Vanaf deze datum werken vrouwen in België gratis

Lifestyle

Vanaf deze datum werken vrouwen in België gratis

Hoe hard we er ook voor ijveren om hem weg te werken, momenteel is de loonkloof nog steeds een feit. Mannen verdienen meer dan vrouwen, daar valt niets tegen in te brengen. En hoewel velen dit probeer weg te wuiven, is het verschil groot. Zo groot dat vrouwen vanaf een bepaalde datum gratis werken tot het einde van het jaar, in vergelijking met de mannelijke helft van de bevolking.

In Frankrijk deed de feministische nieuwsbrief Les Gorieuses de berekening, om uit te komen op 3 november. In navolging van hun Franse collega’s rekende ook de redactie van het Belgische magazine Flair uit vanaf wanneer wij dan precies gratis werken en het resultaat is toch wel frappant.

Enorm verschil

Voor de berekening baseerde Flair zich op cijfers van Emploi Belgique. Als er alleen wordt gekeken naar de loonkloof per uur (9,2 %), werken Belgische vrouwen gratis vanaf 28 november. Meer dan een maand dus. Als we daarentegen in acht nemen dat veel vrouwen deeltijds werken, bijvoorbeeld om voor de kinderen te zorgen, gaat het om een effectieve loonkloof van maar liefst 23,1 %. Wat betekent dat we al sinds 8 oktober gratis en voor niets aan de bak zijn. Misschien wordt het dus toch maar tijd om massaal in opstand te komen?

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/vanaf-deze-datum-werken-vrouwen-belgie-gratis

Meer in Lifestyle

To Top