HomeNieuwsLifestyleVan deze vijf dingen hebben 65-plussers het meeste spijt

Van deze vijf dingen hebben 65-plussers het meeste spijt

Een Amerikaanse socioloog heeft onderzocht van welke zaken de oudere generatie het meeste spijt heeft. Om die vraag te beantwoorden, vroeg hij 1.500 65-plussers uit over hun leven.

“Als je aan het einde van je leven nergens spijt van hebt, heb je waarschijnlijk geen spannend leven gehad”, vertelt Karl Pillemer. Voor zijn boek ‘30 Lessons for Living: Tried and True Advice from the Wisest Americans’, ondervroeg hij 1.500 Amerikanen boven de 65 jaar. Deze vijf zaken bezorgden hen het meeste spijt.

Niet goed nadenken over partnerkeuze

Een goede partner speelt een cruciale rol voor een gelukkig leven. Toen ze erop terugkeken, hadden vele ouderen het gevoel niet genoeg te hebben nagedacht over hun partnerkeuze. Zo vertelde een vrouw met een slechte relatie: “Het is beter niet te trouwen, dan met de foute persoon in het huwelijksbootje te stappen.”

Familieruzies niet oplossen

Ruziën met je ouders, kinderen of tante is niet abnormaal. Het is echter van essentieel belang dat je die ruzies oplost. Veel ouderen vertelden ongelukkig te zijn omdat ze na een discussie met een kind het contact verloren hadden. Bijna allemaal wilden ze dat ze harder geprobeerd hadden om het goed te maken. Een groot aantal had ook spijt dat ze niet om vergeving gevraagd hadden of geen sorry gezegd hadden voor het te laat was.

Niet zeggen wat je voor iemand voelt

Zeg jij te weinig hoe graag je iemand ziet? Je bent niet alleen, maar veel 65-plussers hebben er spijt van. Dat kan gaan over liefdesrelaties, maar ook over familie- en vriendschapsbanden. Vertel je geliefden hoeveel ze voor je betekenen. Grote kans dat je er veel liefde voor terugkrijgt.

Niet genoeg reizen

Veel 65-plussers kunnen niet meer reizen. Toch gaven de meeste respondenten aan heel graag nog een trip te willen maken. Dat gold ook voor mensen die heel wat landen hadden gezien. Zo zei een fervente reiziger: “Maar Japan heb ik nog niet gezien.” Boek dus nu een reis. Het zal je gelukkiger maken.

Te veel piekeren

Iedereen maakt zich weleens zorgen over dingen die kunnen mislopen. Hier kan je beter mee stoppen. Bijna alle respondenten hadden spijt van de weken en maanden die ze gespendeerd hebben aan nutteloos, zelfdestructief gepieker.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels