HomeNieuwsLifestyleUtrechtse bushaltes zijn vanaf nu een bijenparadijs

Utrechtse bushaltes zijn vanaf nu een bijenparadijs

Misschien associeer je bijen niet meteen met positieve eigenschappen – een bijensteek kan heel venijnig zijn – maar toch zijn ze essentieel voor ons voortbestaan. Dankzij hun harde werk kunnen we namelijk genieten van duizend-en-een fruitsoorten, om van die overheerlijke honing nog maar te zwijgen. De bijenpopulatie wordt echter bedreigd door de klimaatopwarming en allerlei soorten pesticiden. Tijd dus om actie te ondernemen.

Er zijn verschillende manieren waarop je de bijen een handje kan helpen. Geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken is een ding, maar ook een bloemenweide in je tuin doet wonderen. Om het goede voorbeeld te geven, kwam de Nederlandse stad Utrecht met een origineel initiatief.

Groendak

Wie de laatste tijd een bezoekje heeft gebracht aan Utrecht, is het waarschijnlijk wel opgevallen dat heel wat bushaltes er voorzien zijn van een groendak. In totaal gaat het over zo’n 300 bushokjes: niet niks dus. “De daken helpen bij het afvangen van fijnstof, bergen van regenwater en zorgen voor verkoeling bij hitte”, vertelt Kees Diepeveen aan Utrecht.nieuws.nl. “Daarnaast vergroten groene daken ook de biodiversiteit in de stad. Wat zeer goed is voor de insecten zoals de bijen.” Een kleine aanpassing die dus heel wat voordelen met zich meebrengt.

Het bericht Utrechtse bushaltes zijn vanaf nu een bijenparadijs verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels