HomeNieuwsLifestyleTransgendervrouw klaagt Tinder aan voor discriminatie

Transgendervrouw klaagt Tinder aan voor discriminatie

Tinder ligt onder vuur nadat het een transgendergebruiker van zijn platform heeft verwijderd. De transgendervrouw, Ariel Hawkins, klaagt de datingapp aan wegens discriminatie.

Kort nadat Ariel Hawkins de beschrijving ‘Webcammeisje in bijberoep. Pre-operatieve transvrouw” aan haar profiel toevoegde, verwijderde Tinder haar account. De datingapp stuurde bovendien een e-mail om Hawkins te melden dat ze de regels van het platfrom had geschonden.

Meer dan 37 opties

Aangezien werken als webcammeisje een legale vorm van sekswerk is in de VS, moest de uitsluiting wel op het transgenderdeel slaan. Hawkins twijfelde niet een besloot om Tinder aan te klagen. Ze is trouwens niet de enige transgender die omwille van haar genderidentiteit geen toegang meer krijgt tot de app, zo valt op Twitter te lezen.

Tinder reageerde ondertussen zelf ook op de heisa. “Hoewel we geen uitleg geven bij het lopende onderzoek, kunnen we duidelijk zeggen dat we niemand van onze app halen omwille van genderidentiteit. Voor onze Amerikaanse gebruikers zijn er zelfs meer dan 37 genderopties beschikbaar”, aldus de datingapp.

Het bericht Transgendervrouw klaagt Tinder aan voor discriminatie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels