HomeNieuwsLifestyleToeristen in Sydney gaan een stap te ver voor Instagram

Toeristen in Sydney gaan een stap te ver voor Instagram

De Australische reddingsdiensten trekken aan de alarmbel. In Sydney wordt de zogenaamde Diamond Bay met de dag populairder bij toeristen die maar wat graag met een foto van de kliffen willen pronken op Instagram. Met alle gevaarlijke gevolgen van dien.

De Diamond Bay in Sydney staat bekend om zijn prachtige uitzicht op zee. En dat is toeristen niet ontgaan. De kliffen zijn een populaire selfie- en Instagramplek om de perfecte foto te nemen. Maar toeristen nemen hiervoor steeds meer risico’s. De Australische reddingsdiensten zijn hier niet mee opgezet en vragen dat toeristen stoppen met halsbrekende toeren uit te halen om dé foto te schieten. “Wie hier letterlijk een stapje te ver gaat, kan dat met zijn leven bekopen”, zegt Stephen Leahy van de Westpac Life Saver Rescue Helicopters. “Een windstoot kan voldoende zijn om iemand te laten vallen. En de kliffen gaan recht naar beneden.”

 

View this post on Instagram

 

继蛋糕岩之后第二次坐在悬崖上,心里超害怕 不过风景真的是超美!

A post shared by @ shirleyddrr on

Maatregelen

Het is niet de eerste keer dat de lokale diensten mensen moeten waarschuwen om zich niet in gevaar te brengen voor een foto. Er gaan zelfs stemmen op om eventueel een omheining op te stellen of een no-selfie-zone af te bakenen. Volgens Fox News stierven er tussen 2011 en 2017 iets meer dan 250 mensen bij het nemen van een selfie.

Het bericht Toeristen in Sydney gaan een stap te ver voor Instagram verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels