HomeNieuwsLifestyleTips voor een lange afstandsrelatie: zo werkt het wél

Tips voor een lange afstandsrelatie: zo werkt het wél

Of jullie nu elk aan de andere kant van de wereld wonen of elkaar voor een tijdje moeten missen, de afstand kan al snel gaan wegen op een relatie. Deze tips kunnen je helpen om de situatie draaglijker te maken. 

Houd contact

Omdat je elkaar niet vaak in het echt ziet, is het belangrijk om een emotionele band op te bouwen en te onderhouden. Je hoeft niet altijd lange, diepgaande gesprekken te voeren. Regelmatig communiceren, hoe klein ook, laat zien dat je om de relatie geeft.

Praat over alledaagse, kleine dingen

Wanneer je samen weinig tijd doorbrengt, heb je misschien de neiging om tijdens het bellen de schijnbaar nutteloze details achterwege te laten. Maar het is net belangrijk om die met elkaar te delen. Zo houden jullie je band ‘normaal’. Je kan je geliefde dus gerust vragen wat hij of zij die middag heeft gegeten.

Wees niet bang om foto’s te sturen 

Stuur je partner foto’s van je maaltijden, grappige dingen die je tijdens de dag tegenkomt of gewoon van je eigen gezicht. Dat is naast heel veel praten en sms’en een leuke manier om elkaar te leren kennen en op de hoogte te blijven van elkaars leven.

Schep vertrouwen

Vertrouwen in een relatie is essentieel, ongeacht de afstand. Probeer altijd eerlijk te zijn tegen je partner. Het lijkt misschien makkelijker om te zeggen dat je thuis Netflix kijkt, terwijl je eigenlijk op stap gaat met vrienden. Toch is het beter om gewoon de waarheid te zeggen. Op die manier creëer je wederzijds vertrouwen.

Het bericht Tips voor een lange afstandsrelatie: zo werkt het wél verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels