Vind ons op

Zita

Lifestyle

TikTok-video toont idioot gemakkelijke manier om broccoli te koken zonder snijwerk

Weinig groentes die gezonder zijn dan broccoli. De groene groente wordt in verband gebracht met een verlaagd risico op kanker en zit bomvol vezels. En dankzij TikTok is er nu ook nog een extra voordeel verbonden aan de groente: het is poepsimpel om de groente in stukjes te snijden, als je maar de juiste techniek gebruikt.

Broccoli bereiden zorgt vaak voor geknoei. De ministukjes groen kleven eindeloos aan je vergiet of snijplank, en soms gaat het ook niet bijzonder vlot om de stam af te snijden. Maar TikTokker @steph2302 heeft daar iets op gevonden: ze gooit de volledige broccoli, met de roosjes naar beneden, in het kokende water. De stam blijft uit de pot.

Gevolg: het kost haar géén moeite om de stam erna eraf te snijden en blijft enkel met de roosjes over.

Broccoli-debat

De video vergaarde al bijna 14.5 miljoen views, en wordt onthaald op veel enthousiasme. «Je hebt net mijn leven veranderd», klinkt het. Of «waarom wist ik dit niet!»

@steph2302

For those that ❤️ #lifehack #showmethelifehack #broccoli #fyp

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Al ontstond er ook al wat polemiek rond de broccoli. Volgens sommige verspilt ze veel te veel van de groente. «In de stam zitten de meeste vitamines, die mag je niet weggooien» en «Het is beter om broccoli te stomen, want alle goede vitamines belanden in het water tijdens het koken.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/tiktok-video-toont-idioot-gemakkelijke-manier-om-broccoli-te-koken-zonder-snijwerk

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top