HomeNieuwsLifestyleTe knap zijn als man kan uw carrière schaden

Te knap zijn als man kan uw carrière schaden

Lukt het je maar niet om je droombaan te bereiken? Niet getreurd, je bent waarschijnlijk gewoon te knap. Een studie uit de VS en VK heeft namelijk aangetoond dat dat knappe mannen door hun bazen als bedreiging worden gezien en daarom minder kans hebben hoge posities te scoren. 

 
Het onderzoek ging uit van London’s School of Management en de University of Maryland in de VS. Het bestond uit vier afzonderlijke experimenten die werden uitgevoerd in vier verschillende kantoren.

Ze ontdekten dat wanneer mannen andere mannen moeten inhuren, hun beslissing negatief werd beïnvloed door de aantrekkelijkheid van de kandidaat. De vermeende heetheid van vrouwen had daarentegen een positieve invloed op hun promotiekansen.

Managers dienen eigenbelang

“Managers worden beïnvloed door stereotypen en nemen personeelsbeslissingen om hun eigenbelang te dienen”, aldus de hoofdonderzoeker. “Knappe mannen worden als bedreiging gezien door hun baas. Hun talenten worden daardoor minder vaak erkend.”

Het zijn echter niet alleen managers die hun eigen kansen willen vergroten door de concurrentie te elimineren. Stereotypering, waarbij men bepaalde kenmerken al dan niet onbewust associeert met fysieke kenmerken, komt in tal van situaties voor.

En als je denkt aan het fenomeen te kunnen ontsnappen door de harde ondernemingswereld te verlaten, denk dan nog eens goed na. Zo beweerde acteur Rob Lowe ook dat zijn goede uiterlijk een obstakel was voor het bevorderen van zijn carrière in Hollywood. Gelukkig biedt Metro wel kansen aan extreem knappe mannen.

Het bericht Te knap zijn als man kan uw carrière schaden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels