Vind ons op

Zita

Supermarkt test ‘rustige kassa’ voor oudere mensen uit

Lifestyle

Supermarkt test ‘rustige kassa’ voor oudere mensen uit

Stoor je je soms aan mensen die inkopen doen die een beetje trager zijn? In het Schotse South Ayrshire hebben ze besloten iets aan die frustratie te doen. Een lokale supermarkt test er nu een ‘rustige kassa’ uit, uitsluitend voor oudere mensen en bejaarden met dementie. 

Aan de ‘slome kassa’ gaat niet alleen alles wat rustiger, er zijn ook extra voorzieningen. Zo is er een hoortoestel geïnstalleerd om de communicatie te bevorderen. De kassiersters zijn bovendien getraind om om te gaan met mensen die aan Alzheimer of dementie lijden.

“Wij willen in onze winkel zo inclusief mogelijk werken, dat is ons doel”, klinkt het bij de woordvoerder van Sainsbury’s aan The Independent. “We willen dat al onze klanten een geweldige winkelervaring hebben, niet alleen bij jonge onafhankelijke mensen. We hopen dat we op deze manier het shoppen iets minder lastig kunnen maken voor bejaarden of mensen met dementie.”

Hartverwarmend gebaar 

Het systeem van de ‘rustige kassa’ wordt voorlopig een maand lang uitgetest. Als het een succes blijkt te zijn, krijgt het een permanente plaats in de winkel. De klanten zijn dolblij met de actie en spreken van een hartverwarmend initiatief.

Het bericht Supermarkt test ‘rustige kassa’ voor oudere mensen uit verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top