HomeNieuwsLifestyleStudie waarschuwt dat plastic de lengte van penissen doet krimpen

Studie waarschuwt dat plastic de lengte van penissen doet krimpen

Plastic zit niet alleen de zee, het zit ook in minuscule hoeveelheden in alledaagse voorwerpen en in ons voedsel. De gevolgen daarvan zijn niet nog volledig duidelijk, maar volgens onderzoekers heeft het al op één vlak zeker invloed. Het zou de lengte van de man zijn penis benadelen. 

Ftalaat en parabenen zijn de voornaamste boosdoeners voor kinderen die geboren worden met genitale afwijkingen. Volgens Dr. Andrew Pask en Dr. Mark Green is het aantal Australische mannelijke kinderen met afwijkingen aan de penis de afgelopen jaren zelfs verdubbeld. Om deze resultaten te kunnen bewijzen keken ze naar dieren en mensen die werden blootgesteld aan chemicaliën.

Water en voedsel

De twee professors ontdekten verschillende schadelijke chemicaliën die we dagelijks binnenkrijgen via voedsel en water. Ze zijn niet de eerste die met zo’n resultaten naar buiten komen. In 2014 werd er een Zweeds rapport gepubliceerd waaruit bleek dat er een component van plastic werd geproduceerd ervoor zorgde dat opvallend meer jongens werden geboren met een verkorte penis.

“Ftalaat en parabenen komen voor in tandpasta, schoonheidsproducten, maar ook in pesticiden. Deze producten zijn de belangrijkste reden voor vruchtbaarheidsproblemen bij mannen”, aldus Pask. “Wanneer we over een verdubbeling in cijfers spreken, is er geen sprake van een genetisch defect, maar van een populatieprobleem verspreidt over meerdere generaties. We kunnen tot zover als 1950 teruggaan. De oorzaak ligt dus bij het milieu.”

Het bericht Studie waarschuwt dat plastic de lengte van penissen doet krimpen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels