HomeNieuwsLifestyleSpinazie gaat kaalheid bij mannen tegen

Spinazie gaat kaalheid bij mannen tegen

Vormt er zich langzamerhand een landingsbaan bovenop je hoofd? Dan wordt het misschien tijd om wat meer spinazie te eten. De voedingsmiddelen in de groente geven meer energie aan je cellen en vertragen zo opkomende kaalheid.

Vergeet dure haarcrèmes en obscure haargroeipillen. De oplossing voor de strijd tegen kaalheid zouden we zomaar in eigen moestuin kunnen vinden, stelt een studie van de Amerikaans Cleveland Clinic. De wetenschappers hebben bepaald dat versneld haarverlies een gevolg kan zijn van een laag ijzergehalte in het lichaam. Wat zit er bomvol ijzer? Jawel, spinazie.

Een zak spinazie per dag houdt de pruik langer weg

Nu, het te kleine aanbod aan ijzer is niet de enige reden waarom de haren op je hoofd gaan lopen. Eerdere onderzoeken van de Temple University en Journal of Health toonden al aan dat ook een tekort aan magnesium en koper kaalheid veroorzaakt. Toevallig zijn het alledrie bestanddelen van spinazie. Een zak van de groene groenten bevat 85% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium, 35% van je ijzer en 20% van je koper, meldt Esquire.

Eet je kilo’s spinazie, meer dan Popeye ooit zou opkrijgen, en wordt de begroeiing bovenaan toch nog dunner, dan wordt het tijd dat je eens nadenkt over wat die dunnere haardos zou kunnen veroorzaken. Want er is een verschil tussen kaalheid en haaruitval. Het eerste is genetisch en valt enkel te vertragen en niet te voorkomen. Het tweede heeft vaak te maken met stress, fysiek of mentaal. Vind je de bron van de stress, dan keert je haardos terug naar zijn oude glorie.

Het bericht Spinazie gaat kaalheid bij mannen tegen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels