HomeNieuwsLifestyle‘Skinification’ is de nieuwste haartrend

‘Skinification’ is de nieuwste haartrend

Je badkamerkastje puilt uit van de huidverzorgingsproducten. Oogcrème, maskertjes, anti-rimpelsmeersels, zonnecrème… Alleen het beste is goed genoeg voor je gevoelige velletje. Gek genoeg gebruik je voor je haar enkel shampoo en soms doe je er wat conditioner bovenop. ‘Skinification’, de nieuwste haartrend, behandelt je haar echter zoals je huid.

Eigenlijk is het niet meer dan normaal om wat extra aandacht te besteden aan je haar en hoofdhuid. Want ja, je vergeet het soms, maar onder die bos haar gaat ook een stukje huid schuil. En laat die nu net belangrijk zijn voor de gezondheid van je lokken. Is je hoofdhuid er slecht aan toe, dan zal dat te merken zijn aan je haar. Tijd dus om wat extra moeite te doen – en eventueel enkele stappen toe te voegen aan je haarroutine.

Stap voor stap

Concreet zijn er een aantal dingen die je kan doen om je hoofdhuid in topconditie te houden. Begin bijvoorbeeld met een zachte scrub van tijd tot tijd. Die verwijdert niet alleen onzuiverheden, maar stimuleert ook de bloedsomloop. Die zorgt er dan weer voor dat je haar sneller groeit. Daarna ga je zoals gewoonlijk aan de slag met je shampoo. Vervang eventueel een keer per week je conditioner door een masker. Sommige kan je de hele nacht laten zitten – denk bijvoorbeeld aan kokosolie. Ook een serum kan wonderen verrichten voor je hoofdhuid. Wil je helemaal los gaan? Dan kan je je grijze haren verbergen met een speciale haarmascara. Al zijn wij van mening dat je ook gewoon mag pronken met die witte lokken.

Het bericht ‘Skinification’ is de nieuwste haartrend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels