HomeNieuwsLifestyleSeksuologe deelt welke grootte van geslachtsdeel vrouwen verkiezen en stelt meteen gerust:...

Seksuologe deelt welke grootte van geslachtsdeel vrouwen verkiezen en stelt meteen gerust: “Niet cruciaal”

Het cliché wil dat mannen vaak nogal stress hebben over de grootte van hun geslachtsdeel. Maakt hij de verwachtingen van de vrouwelijke partner wel waar? Dat moet zowat de hamvraag zijn. Een seksuologe kan hen, na een bevraging, geruststellen: “De grootte is niet cruciaal.”

Dokter Nicole Prause beheert al jaren een sekslaboratorium in de Verenigde Staten. In een podcast met pornoregisseur Holly Randall vertelde ze dat de meest gestelde vraag van haar mannelijke patiënten betrekking heeft tot de grootte van hun penis. Ze bevroeg een grote groep vrouwen.

Grootte

Opvallend: de vrouwen maakten blijkbaar een onderscheid tussen wat ze willen tijdens een one-night stand en wat ze op dagelijkse basis wensen. Voor een kort pleziertje verkiezen ze iets groters, binnen een gezonde stabiele relatie iets kleiners. Concreet komt dat gemiddeld neer op respectievelijk zo’n 16,25 cm lang (en 12,7 cm omtrek) en 16 cm lang (met een omtrek van 12,19 cm) in erectie. Prause nuanceert de resultaten wel: “We vroegen aan diezelfde groep om 12 gewenste kwaliteiten in een man te rangschikken en penisgrootte bengelde helemaal onderaan.”

Foto: Pexels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels