HomeNieuwsLifestyleSeks op festivals: zo pak je het aan

Seks op festivals: zo pak je het aan

Het festivalseizoen nadert met rasse schreden. Dat betekent: muziek, dansen, feesten en… daten. Of je nu de liefde op de camping wilt vinden of niet: wij geven je graag enkele tips om de festivalseks tot een goed eind te brengen (want je weet maar nooit).

Vieze lichaamsgeuren, ongewassen en zatte feestvierders, gore toiletten… Toegegeven, er zijn meer sexy plaatsen dan de festivalwei. Maar wat als je tussen al dat gebrek aan hygiëne toch valt voor de charmes van je tentgenoot? Of wat als die ene vrijwilliger achter bar je van je sokken veegt? Dan moet je er zeker voor gaan – mits enkele voorzorgsmaatregelen.

Toestemming, een prioriteit

De allerbelangrijkste voorwaarde voor seks is toestemming, en al zeker op festivals waar sommige mensen middelen gebruiken die hun besluitvorming kunnen beïnvloeden. Dr. Babak Ashrafi, een huisarts gespecialiseerd in seksuele gezondheid, zegt: «beide partijen moeten open communiceren en elkaars grenzen respecteren». Vraag je partner dus tijdens de hele daad of die instemt met alles wat gebeurt.

Bescherm jezelf

Nee, soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) nemen geen verlof tijdens festivals. «Als je seks hebt met een nieuwe partner, is het altijd belangrijk om anticonceptie te gebruiken», zegt Dr. Babak. Neem dus een paar condooms mee, voor het geval dat.

Wassen, indien mogelijk

Probeer jezelf zo veel mogelijk te wassen. Slechte hygiëne kan leiden tot bacteriële en schimmelinfecties, vooral bij vrouwen. Je kunt reinigingsdoekjes meenemen om je edele delen regelmatig te wassen. Met ontsmettingsmiddel reinig je steeds je handen.

Blijf discreet en respectvol

Seks blijft een privéaangelegenheid, vergeet dat niet. De beste plek om seks te hebben is in een tent, uit het zicht. Vergeet ook niet dat je tent niet geluidsdicht is. Als je het de rest van het festival gezellig wil houden met je tentburen, maak je het beter niet te luid.

Geniet van het festival!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/selfcare/seks-op-festivals-zo-pak-je-het-aan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels