HomeNieuwsLifestyleSchool wil vroeger sluiten om leerkrachten te laten uitrusten

School wil vroeger sluiten om leerkrachten te laten uitrusten

In het Britse Daventry willen de leerkrachten van een lagere school het uurrooster met twee uur inkorten. Met die ingreep wil de onderwijsinstelling zijn leerkrachten laten uitrusten, maar de ouders kunnen er niet om lachen. “Dat is een belachelijke reden om minder les te geven”, reageert een vader. 

De school Ashby Fields wil elke vrijdag om 13.15 uur het weekend al inzetten. Het doel is om het werk zo wat minder zwaar te maken voor de leerkrachten. De school is namelijk bang dat ze anders uit het vak zouden stappen.

Werkdruk

De ouders van de kinderen werden via een brief op de hoogte gebracht. “Hoewel veel leerkrachten houden van hun job, slagen ze er niet in om met de toenemende werkdruk om te gaan en vinden ze geen goede balans tussen werk en privé. Verschillende leerkrachten hebben daardoor al ontslag genomen”, staat in de brief te lezen.

De ouders maken zich vooral zorgen om de opvang van de kinderen. Op vrijdagmiddag zijn de meesten nog aan het werk. Het aangepaste uurrooster zou betekenen dat ze vroeger moeten stoppen of opvang dienen te voorzien. Ook zouden de kinderen door die maatregel twee weken minder les per jaar krijgen.

Het bericht School wil vroeger sluiten om leerkrachten te laten uitrusten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels