HomeNieuwsLifestyleRijke mannen hebben écht meer succes bij vrouwen

Rijke mannen hebben écht meer succes bij vrouwen

Vrouwen vinden een man aantrekkelijker als ze vermoeden dat hij een goedgevulde bankrekening heeft, zo blijkt uit onderzoek. Omgekeerd is vooral het uiterlijk van belang.

Volgens de studie, die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Evolution and Human Behaviour, zijn vrouwen vier keer zo gevoelig voor het salaris van een potentiële match als omgekeerd.

Salaris vertienvoudigen

Om tot die conclusie te komen, lieten de onderzoekers foto’s van mannen en vrouwen zien aan proefpersonen, met wat bijkomende informatie over het inkomen van de afgebeelde persoon.

“Op een schaal van 1 tot 10 kan een man zijn aantrekkingskracht met 2 punten verhogen als zijn salaris vertienvoudigt”, zegt John Speakman, een van de auteurs van het onderzoek. “Voor zoiets bij een vrouw gebeurt, moet haar salaris al 10.000 keer hoger liggen.”

Vruchtbaarheid

Een mogelijke verklaring is dat vrouwen gevoeliger zijn voor het inkomen van een potentiële partner omdat ze dat geld kunnen gebruiken om te investeren in de toekomst van hun kinderen. Mannen zouden dan weer meer belang hechten aan een jeugdig uiterlijk omdat dat wijst op vruchtbaarheid.

“Deze studie verklaart ook waarom mannen meer geld geven aan goede doelen wanneer er vrouwen in de buurt zijn, dan wanneer ze omringd zijn door andere mannen”, aldus Speakman.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels