HomeNieuwsLifestylePrachtige trekpleister is minder idyllisch dan je zou denken

Prachtige trekpleister is minder idyllisch dan je zou denken

Trolltunga is een van de mooiste plekken in Noorwegen. Jammer genoeg is de adembenemende rotsformatie de laatste jaren het slachtoffer geworden van zijn eigen succes. 

De naam Trolltunga doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als je er een foto van ziet, ben je meteen mee. De kans is immers groot dat je beelden van de rotsformatie al eens hebt zien passeren op sociale media.

A post shared by Geni Navarro (@uxiana) on

A post shared by #liveoutdoors (@liveoutdoor.s) on

Illusie

Bij elke foto krijg je dezelfde indruk: het gaat om een super afgelegen, uitstekende rots waar slechts enkele waaghalzen op durven kruipen. Jammer genoeg is het tegendeel waar. In de buurt van de hotspot is het over de koppen lopen.

Het is zelfs zo erg dat er met steen en been geklaagd wordt op de recensiesite TripAdvisor. “Het was een grote teleurstelling”, reageert een reiziger. “Er ligt overal vuilnis dat mensen hebben achtergelaten. Zelfs op het einde van het seizoen is het er druk.”

Voor een begeerd kiekje op de Trolltunga moeten mensen soms zelfs vier uur aanschuiven. De enige manier om andere toeristen te ontwijken, is door er om zes uur ’s ochtends al klaar te staan, zo klinkt het nog.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels