HomeNieuwsLifestylePeyo het paard helpt patiënten met alzheimer

Peyo het paard helpt patiënten met alzheimer

Dat een knuffelpartij met een hond of kat het genezingsproces van een patiënt kan bevorderen, is algemeen geweten. Maar blijkbaar kan ook een paard therapeutisch werken.

“Er staat een paard in de gang. Ja ja een paard in de gang”. Met die tekst lijkt het wel alsof André van Duin de toekomst kon voorspellen. In het ziekenhuis van de Franse stad Dijon loopt er namelijk een hengst rond.

Zesde zintuig

Zo’n twee keer per maand brengt Peyo een bezoek aan het hospitaal. Vooral bij de mensen met alzheimer en de zieke kinderen kan hij een glimlach op het gezicht toveren. De eigenaar Hassan Bouchakour beweert dat het sympathieke ros een soort zesde zintuig heeft. “Elke keer als hij een nieuwe patiënt ontmoet, reageert hij op een andere, gepaste manier”, vertelt de man.

Het is niet de eerste keer dat het ziekenhuis samenwerkt met dieren. Eerder werden er al gelijkaardige sessies met honden georganiseerd.

Peyo werd ook opgemerkt door het tv-kanaal Equideo. Ze hebben zelfs een documentaire gemaakt over het paard, dat momenteel al meer dan 2,9 miljoen keer bekeken is.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels