HomeNieuwsLifestyleOpen Monumentendag gaat deels digitaal

Open Monumentendag gaat deels digitaal

Vandaag vindt de 32ste Open Monumentendag plaats. Door de coronacrisis hebben de organisatoren gekozen voor een alternatieve digitale editie. In totaal staan 454 activiteiten op het programma.

“Het is bijzonder om te zien hoe snel Open Monumentendag-organisatoren de overstap hebben gemaakt van klassieke openstellingen naar virtuele openstellingen”, zegt Beau Van Dooren, projectleider Open Monumentendag bij Herita.

Iedereen met een hart voor erfgoed kan activiteiten beleven in 330 monumenten in 182 gemeenten in Vlaanderen. Het programma is een mix van wandel- en fietstochten, fysieke openstellingen en digitale belevingen.

Zeilwagenrace

Zo kan je bijvoorbeeld het erfgoed van Leuven ontdekken vanuit een kano of beleef een historische zeilwagenrace in De Panne. Digitaal krijg je dan weer een rondleiding in het Gruuthuusemuseum van Brugge of een orgelconcert vanuit de Sint-Pauluskerk in Antwerpen bijwonen.

Herita moedigt iedereen aan om zoveel mogelijk in eigen buurt en met de eigen bubbel op pad te gaan om er een veilig en verantwoord monumentenfeest van te maken.

Overal in Vlaanderen zal het publiek ook infoborden met QR-codes kunnen vinden. Lokale organisatoren bestelden 494 dergelijke borden. Iedereen met een smartphone kan zo de geschiedenis achter bijzondere gevels en landschappen ontdekken.

Het bericht Open Monumentendag gaat deels digitaal verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels