Vind ons op

Zita

Op deze leeftijd trouw je het best

Lifestyle

Op deze leeftijd trouw je het best

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat je minder kans hebt op een scheiding als je huwt tussen je 28 en 32 jaar. Trouwen op latere leeftijd hoeft echter niet te betekenen dat je huwelijk gedoemd is om te mislukken. 

Trouwen is ongetwijfeld een grote stap in een relatie. Sommigen vinden het dan ook beter om daarmee te wachten. Er zijn koppels die elkaar eerst door en door willen kennen, voor ze de grote beslissing nemen.

Verband

Nicholas Wolfinger, professor gezinsstudies en sociologie aan de Universiteit van Utah, heeft een diepgaand onderzoek gevoerd naar het verband tussen de leeftijd waarop men trouwt en de kans dat men gaat scheiden. Volgens de Amerikaanse professor ligt de ideale leeftijd om te huwen ergens tussen eind twintig en begin dertig. Wie later trouwt zou een groter risico lopen op een scheiding.

Dezelfde conclusie

Wolfinger analyseerde gegevens uit het Nationaal Onderzoek naar Gezinsgroei over de periode 2006 tot 2010, bij mensen tussen 15 en 44 jaar. Hij kwam tot de conclusie dat de kans op een echtscheiding afneemt bij mensen die achteraan de twintig of vooraan in de dertig waren toen ze trouwden. De kans dat het huwelijk op de klippen loopt, stijgt bij een leeftijd van midden tot eind dertig.

Toen Wolfinger hetzelfde onderzoek voerde met andere gegevens, kwam hij op dezelfde conclusie uit. Wie trouwt wanneer hij tussen 28 en 32 jaar oud is, heeft de laagste kans heeft om te scheiden, besloot hij.

Communicatie en interesses

“Mensen die elkaar op latere leeftijd het ja-woord geven, kunnen meer moeite hebben om zich aan te passen aan het idee van ‘wij’ in plaats van enkel voor zichzelf te moeten zorgen”, legt relatie-experte Sheela Mackintosh Stewart uit aan de Britse krant The Independent.

Deskundigen merken wel op dat er bij een huwelijk veel meer komt kijken dan enkel de leeftijd. Ook de manier waarom een echtpaar communiceert en de interesses die ze delen, spelen een belangrijke rol.

Het bericht Op deze leeftijd trouw je het best verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top