HomeNieuwsLifestyleOntmoet de meest fanatieke wereldreiziger ooit

Ontmoet de meest fanatieke wereldreiziger ooit

Na zijn trip naar Conway Reef bij Fiji mocht de 73-jarige Don Parrish zich officieel ‘de meest bereisde persoon ter wereld’ noemen. Deze fanatieke wereldreiziger is letterlijk al bijna overal geweest op onze aardbol.

Parrish is een van de weinige mensen die alle 193 Verenigde Naties-landen heeft bezocht en de 325 landen op de Travelers’ Century Club-lijst. Daarnaast mocht hij al meer dan duizend plekken op de Nomad Mania-lijst afvinken.

Schrik voor kidnapping

In 1965 kreeg Parrish de reismicrobe te pakken en sindsdien maakt hij van rondtrekken zijn levensdoel. Zijn hobby kost bakken vol geld, maar daaar kan hij best mee leven. “Ik leef spaarzaam. Ik rook niet, drink geen koffie, rijdt enkel in ouwe wagens en heb er mijn spaargeld voor over”, vertelde Parrish ooit aan The Sun.

Dat Parrish maar weinig hechte relaties heeft, hoeft niet te verbazen. Door zijn vele reizen is hij nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Zelfs de relatie met zijn reisagent kent soms moeilijkheden. “In 2010 bezocht ik Bosaso in Somalië. Mijn reisagent weigerde me toen te helpen omdat hij dacht dat ik gekidnapt ging worden”, laat hij weten.

Guantanamo Bay

Wie denkt dat Don Parrish stilaan uitgereisd is, heeft het goed mis. De man heeft nog enkele moeilijk bereikbare plekjes in gedachten waar hij heen wil. Zo liet hij weten dat hij nog graag naar de Bounty Eilanden, de Scott Eilanden en het beruchte Guantanamo Bay wil afzakken.

Het bericht Ontmoet de meest fanatieke wereldreiziger ooit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels