HomeNieuwsLifestyleOnderzoek toont aan dat orale seks bij vrouwen “sterke visgeur” kan veroorzaken

Onderzoek toont aan dat orale seks bij vrouwen “sterke visgeur” kan veroorzaken

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er een verband is tussen orale seks en bacteriële vaginose, een vaginale aandoening die zorgt voor een sterke visgeur.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Californië in San Diego. In een eerste onderzoek werden muizen behandeld met Fusobacterium nucleatum, een bacterie die mondinfecties veroorzaakt en zich gevaarlijk snel kan vermenigvuldigen. Al snel bleek dat de blootstelling daaraan bacteriële vaginose triggerde. Vervolgens werden menselijke stalen van 21 vrouwen blootgesteld aan dezelfde bacterie, en ook hier verhoogde het risico op bacteriële vaginose aanzienlijk.

Abnormale vaginale afscheiding

De wetenschappers concludeerden dat orale seks bij vrouwen de kans verhoogt op bacteriële vaginose aangezien de beruchte mondbacterie tijdens dergelijke handeling overgedragen kan worden. Bacteriële vaginose is een vaak voorkomende aandoening die vaak voor onaangename geurtjes zorgt. “Het meest voorkomende symptoom van bacteriële vaginose is een abnormale vaginale afscheiding met een sterke visgeur, vooral na de seks. De kleur en textuur van de afscheiding kan ook grijswit, dun en waterachtig worden”, klinkt het.

Antibiotica

Als je vermoedt dat je bacteriële vaginose hebt, dan breng je best een bezoek aan je dokter of gynaecoloog. De aandoening kan behandeld worden met antibiotica.

Het bericht Onderzoek toont aan dat orale seks bij vrouwen “sterke visgeur” kan veroorzaken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels