HomeNieuwsLifestyleOmstreden Balenciaga vuilniszak eindelijk te koop... voor 1400 euro: «Is dit een...

Omstreden Balenciaga vuilniszak eindelijk te koop… voor 1400 euro: «Is dit een sociaal experiment?»

Balenciaga doet het weer. Na de versleten sneakers van 1.450 euro, en verschillende samenwerkingen met de verguisde Crocs, komt het luxemerk nu met een vuilniszak, ter waarde van een slordige 1.400 euro. Balenciaga noemt het ’s werelds duurste vuilniszak, en zet het in de markt als de it-handtas van het najaar.

De vuilniszakken zijn gemaakt uit kalfsleer. Ze zijn beschikbaar in het blauw, zwart, geel en wit. Op de voorkant staat het logo heel subtiel geprint. De ‘Trash Pouch’ ziet er ook effectief uit als een vuilniszak, tot aan de lintjes toe. De vuilniszak is vanaf nu te koop aan 1.400 euro (of 20 euro voor een rol in de supermarkt, dan moet je enkel zelf het logo nog printen).


Ontwerper Demna Gvasalia zegt aan WWD dat hij geïnspireerd werd door zijn jeugd in Georgië. «Ik kon de kans om de duurste vuilniszak ter wereld te maken toch niet aan mij laten voorbij gaan?», klonk het “Wie houdt er nu niet van een modeschandaal?»


Hilariteit

En een schandaal hebben ze gecreëerd. Online wordt alleszins volop de draak gestoken met de dure vuilniszak. «Als je de schoonheid in de Balenciaga vuilniszak niet ziet, begrijp je mode niet. Het kost maar 1.790 dollar», schreef een gebruiker op Twitter. Elders lezen we: «Dit moet een sociaal experiment zijn, het kan toch niet dat ze 1.800 dollar voor zo’n zak vragen?» en «Ik draag deze look al jaren op zondagavond wanneer ik het vuilnis buitenzet.»



Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/omstreden-balenciaga-vuilniszak-eindelijk-te-koop-voor-1400-euro-dit-een-sociaal-experiment

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels