HomeNieuwsLifestyleNiet Italië, maar dit land maakt de beste limoncello

Niet Italië, maar dit land maakt de beste limoncello

Nu het lenteweer dit weekend zijn intrede doet, is het aftellen tot we onder het goedkeurend oog van van enkele zonnestralen op de terrasjes kunnen neerploffen. Een van de drankjes waar je spontaan een zomergevoel van krijgt, is zonder twijfel limoncello. En de beste limoncello? Die komt blijkbaar uit Nederland. 

Limoncello is al een tijdje bezig aan z’n comeback. Tegenwoordig drinken we de citroenlikeur niet meer uitsluitend als digestief na een Italiaanse delicatesse, maar wordt het ook vaker gebruikt in cocktails en aperitieven. Toegegeven: het drankje zal het beste smaken onder de Italiaanse zon, maar qua kwaliteit kan je het ook dichter bij huis zoeken.

Het Nederlandse merk Fiorito sleepte met z’n gele likeur twee gouden medailles in de wacht tijdens de World Spirits Awards 2018. Oprichter Franco Fiorito is natuurlijk in de zevende hemel. “Het is een hele eer dat we deze medailles hebben gekregen”, reageert hij op de Nederlandse site Esquire. “Dat we als Nederlands merk winnen van alle Italiaanse collega’s maakt het natuurlijk extra bijzonder.”

Het bericht Niet Italië, maar dit land maakt de beste limoncello verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels