HomeNieuwsLifestyleNederlandse supermarkt maakt kant-en-klaarmaaltijden met voedseloverschotten

Nederlandse supermarkt maakt kant-en-klaarmaaltijden met voedseloverschotten

Koken met restjes, het is een erg effectieve manier om voedseloverschotten weg te werken. In Nederland gebeurt het nu ook met succes in de supermarkt. 

De Plus-supermarkt in het Nederlandse Winterswijk heeft een erg doeltreffende en populaire manier gevonden om de berg voedseloverschotten te verkleinen. Kok Sander-Jan Bats bereidt elke dag ongeveer 100 verse maaltijden met etenswaren die niet meer verkocht mogen worden. “Ik pik de producten ertussenuit die niet meer zo lang houdbaar zijn”, vertelt hij. “En ik zoek naar eten dat de klant niet koopt. Afgebroken winterpenen bijvoorbeeld.”

Voedselberg 

Nederlandse supermarkten gooien per jaar gemiddeld voor 4 à 5 miljard euro aan eten weg. Een kostprijs die niet alleen een negatieve impact heeft op het milieu, maar op bedrijven zelf. Bedrijfsleider Erwin Arentsen van de Plus-supermarkt: “ik had vroeger meer dan 300.000 euro kosten aan weggegooid voedsel. Ondertussen is dat aantal al sterk gedaald. Daarnaast is het belangrijk dat we mensen sensibiliseren en minder eten weggooien.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels