HomeNieuwsLifestyleNASA biedt de kans om je naam naar Mars te sturen

NASA biedt de kans om je naam naar Mars te sturen

Wie zijn naam vereeuwigd wil zien op Mars, is bij NASA aan het juiste adres. Het ruimtevaartbureau plant om namen van aardbewoners met een onbemande missie naar de rode planeet te sturen. Je kan je naam opgeven tot en met 30 september.

Een ruimtereis naar Mars is een droom voor de verre toekomst. In afwachting maakt NASA het alvast mogelijk om je naam naar de rode planeet te sturen. De namen zullen gegraveerd worden op microchips die met een missie op Mars worden afgeleverd. Die onbemande missie zal doorgaan in juli 2020 en landen op Mars in februari 2021. Eerder verzamelde het ruimtevaartbureau al 2 miljoenen namen van aardbewoners naar aanleiding van de Insight-missie naar Mars.

In een mededeling laat NASA weten dat het ook een rover zal meesturen die op de planeet op zoek moet gaan naar sporen van vroeger microbieel leven. Verder moet het toestel ook het klimaat en de geologie van de planeet beter in kaart brengen om zo de mogelijkheid van een bemande verkenning mogelijk te maken.

2030

Het ruimtevaartbureau mikt om tegen 2024 opnieuw mensen op de maan te zetten. De astronauten moeten het maanoppervlak verder verkennen en daaruit lessen trekken voor een potentiële bemande landing op Mars. NASA plant in 2030 astronauten te sturen naar de rode planeet. “Terwijl we ons opmaken voor deze historische missie naar Mars, willen we iedereen laten delen in deze ontdekkingsreis”, verklaarde Thomas Zurbuchen, verantwoordelijke voor wetenschappen bij de NASA. Wie voor de deadline van 30 september zijn of haar naam via de website instuurt, krijgt als souvenir een symbolische instapkaart en extra ‘Frequent flyer’-punten.

Het bericht NASA biedt de kans om je naam naar Mars te sturen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels