HomeNieuwsLifestyleMuziek kan écht helend werken

Muziek kan écht helend werken

Muziek is de perfecte motivator tijdens het sporten en helpt bij het afronden van vervelende klussen in huis. Maar wist je ook dat muziek helend kan werken? Dat blijkt uit verschillende onderzoeken, onder meer van de State University of New York in Buffalo.

Zo’n 90% van de artsen luistert naar achtergrondmuziek tijdens het uitvoeren van operaties. Maar niet enkel de dokters zelf hebben baat bij de muziek, ook de patiënten plukken er vruchten van. Een streepje muziek komt het genezingsproces namelijk ten goede.

Muziek als pijnstiller

Wanneer patiënten zowel voor als tijdens de operatie de kans krijgen om naar muziek te luisteren, dan hebben ze minder last van angst en alle mogelijke bijwerkingen daarvan. Zo is de ademhaling tijdens de operatie rustiger en is de nood aan pijnstillers lager. Uit een onderzoek van Yale blijkt dat patiënten die zelf controle hadden over hun eigen anesthesie zichzelf minder medicatie toedienden als ze naar muziek luisterden. Dit wijst erop dat ze de pijn gemakkelijker konden verbijten.

Als klapper op de vuurpijl genezen patiënten ook sneller na een succesvolle operatie en kijken ze erop terug met een hogere tevredenheid. Twee vliegen in één klap!

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels