HomeNieuwsLifestyleVandaag is de populairste dag om van bil te gaan

Vandaag is de populairste dag om van bil te gaan

Ben je van plan om vanavond tussen de lakens te duiken met je wederhelft? Dan ben je niet de enige, want 22u36 op 2 januari is het populairste moment om zwanger te worden.

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn voor veel koppels met een kinderwens het uitgelezen moment om seks te hebben. Vooral op 2 januari laten veel mensen zich eens gaan in de slaapkamer. In het Verenigd Koninkrijk is 26 september zelfs de meest gedeelde verjaardag. Dat is exact 38 weken, de lengte van een zwangerschap, na vandaag. Daarom hebben Britse vruchtbaarheidsexperten deze dag uitgeroepen tot “National Baby-Making Day”.

Septemberbaby

Ook uit een rondvraag van Channel Mum blijkt dat veel mensen vandaag met elkaar in bed kruipen. Maar liefst 60% van de koppels is om 22u36 wel te vinden voor een vrijpartij, om exact te zijn.

Onderzoekers weten niet zeker waarom deze dag zo geliefd is. Ze vermoeden dat veel ouders graag hebben dat hun kind in september geboren wordt, zodat de uk als eerste verjaart tijdens het schooljaar. Daarnaast spenderen veel mensen gewoon meer tijd met hun partner tijdens de feestdagen én hebben ze meer seks omdat ze meer drinken tijdens deze periode.

Vreemde tips

De wetenschappers ontdekten ook enkele ongewone tips die vrouwen toepassen als ze zwanger willen worden. Zo’n 37% eet elke dag donkere chocolade en 32% drinkt elke dag een glas ananassap. Nog vreemder: een op tien draagt sokken in bed en 3% eet onmiddellijk frietjes van McDonald’s na elke vrijpartij. Of deze lifehacks ook daadwerkelijk helpen, is niet geweten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels