HomeNieuwsLifestyleMooie ouders maken meer kans op een dochter

Mooie ouders maken meer kans op een dochter

Als twee ‘knappe’ mensen samen een kind hebben, dan is de kans groter dat het een meisje wordt. Dat is de conclusie van een studie die duizenden mensen jarenlang volgde. De wetenschappers vermoeden dat ons lichaam beseft dat aantrekkelijkheid een grotere troef is voor vrouwen.

Als je eerste kind een meisje is, heb je voor altijd een extra troef om uit te spelen tegenover je vrienden. Volgens een studie van de psycholoog Satoshi Kanazawa, die gepubliceerd werd in de Journal of Theoretical Biology, zouden knappe ouders meer kans hebben om bij hun eerste zwangerschap een dochter te krijgen. Concreet kregen 56% van zijn ‘knappe’ onderzoeksobjecten een meisje. Bij de ‘gemiddelde knappe’ en ‘niet zo aantrekkelijke’ was dat gemiddeld 48%. Maar er valt wel iets te zeggen over de manier waarop de studie is verlopen.

Groep was bovengemiddeld knap

De psycholoog gebruikte de gegevens van ongeveer 20.000 mensen die sinds hun geboorte opgevolgd worden. Zijn onderzoeksteam quoteerde tussendoor alle testpersonen op hun schoonheid. Iedereen kreeg een score tussen 0 en 5. Het gemiddelde lag boven de 3. Uiteindelijk ging de wetenschapper van de London School of Economics na of ze een kind hadden gekregen en welk geslacht dat dan had.

Kanazawa denkt in de resultaten een bewijs te kunnen zien dat ons voortplantingssysteem op de een of andere manier het geslacht van het kind beïnvloedt. Hij gaat ervan uit dat in onze huidige samenleving het uiterlijk bij vrouwen de kans op een partner meer bepaalt dan bij mannen. Daarom concludeert hij dat het voor onze voortplanting van belang is om knappe ouders een dochter te geven. Of het ook echt klopt, valt af te wachten, maar mensen met een klein meisje in hun buggy zullen hem alvast gelijk geven.

Het bericht Mooie ouders maken meer kans op een dochter verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels